94679484957945Зі живого кутка львівської школи №50 напередодні морозів хочуть виселити 8 котиків. Про це повідомила сьогодні, 13 січня, голова правління ГО «ЕКОС» Устина Бойко, пише DailyLviv

"На території цієїї школи живуть три котики, які мають вільний доступ до комірних віконечок згідно ухвали 3714 та в приміщенні самої школи є гарно облаштований «живий куточок», в якому живуть 8 котиків. Всі ці коти є вакциновані, стерилізовані ветиринарами ЛКП «ЛЕВ» та знаходяться під патронажем ЛКП «ЛЕВ» та кабінету АЛЬФА-ВЕТ, тому жодної загрози нікому не становлять та відповідають всім вимогам санітарних норм",- пояснила ситуацію зоозахиснця.

За її словами, нова директорка СШ №50 Білан Маряна Іванівна вимагає від учительки, яка є опікуном цих котів, забрати їх з цього облаштованого живого куточка до 15.01.2021 року.

Але, як наголошує Устина Бойка, відповідно до ухвали ЛМР №3714 коти визнані частиною екосистеми Львова та не становлять жодної загрози.

Зоозахисниця нагадала, що минулого тижня громадські організації звернулися до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо запровадження уроків гуманності в навчальних закладах, і саме цей навчальний заклад, за її переконанням, мав би бути прикладом гуманного поводження з тваринами, в т.ч. котами.

Зоозахисні організації Львова ГО «Західноукраїнське товариство захисту тварин», ГО «ЕКОС», та ЮК «LEGAL JET» скерували з цього приводу звернення до низки депутатів Львівської міської територіальної громади з проханням:
• негайно вжити всіх необхідних заходів, щоб 8 котиків не опинились на вулиці був збережений живий куточок в школі №50;
• якнайшвидше запровадити в навчальних закладах Львівської МТГ (дитячі садочки, школи, гімназії і т.д.) уроки гуманного поводження з тваринами,
• взяти перебіг цих подій під свій особистий контроль.