3350 660x440 1 a0f800393adf17bc8d752ffe181191eb1880x1251 0xac120002 204073086915411Збудник Salmonella був виявлений у курячих крильцях з Польщі. Відповідно людей закликали перевіряти, звідки продукт потрапив на прилавок, а на тих, хто продає небезпечне м’ясо, скаржитися на гарячу лінію. Про це повідомили на сторінці Головного управління Держпродспоживслужби в місті Києві.

“Інформуємо про виявлення Salmonella (presence/25g) у курячих крильцях, що експортувались з Республіки Польща (виробник: Wipasz Spolka Akcyjna, Olsztyn) до Королівства Данія ( трейдер \ брокер: Nowaco A/S, Aalborg ) та до України ( отримувач: ТОВ «Агропобутсервіс», вул. Михайла Грушевського, 77, с. Надичі, Жовківський р-н., Львівська обл., 80371)”, – йдеться у дописі.

Зазначається, що повідомлення отримане через систему швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів RASFF від 08 січня 2021 року №2021.5963-fup 3.

“Разом з тим, відповідно до з рахунку-фактури із Республіки Польща (трейдер/брокер: Nowaco A/S, Aalborg) направлено заморожену курячу печінку до ТОВ «Агропобутсервіс». Ці харчові продукти мають бути вилученні з обігу. У строк не більше двох робочих днів оператор ринку має письмово поінформувати компетентний орган про вжиті заходи щодо подальшого поводження з цим харчовим продуктом”, – додали у службі.