7232 champagne glasses 2Мінімальна роздрібна ціна на українські ігристі вина, вина газовані, зброджені напої, вина (напої) ароматизовані ігристі (газовані) підвищена з 89 до 109 грн за пляшку 0,7-0,75 літра, відповідну постанову уряд України ухвалив 13 січня.

Про це пише Інтерфакс-Україна.

"У результаті виграють всі: українські винороби стануть конкурентоспроможними і відновлять втрачені позиції на ринку. Виноградарі матимуть більший попит на їхню сировину. Український споживач матиме якісний, а не фальсифікований, продукт", - прокоментував рішення глава Мінекономіки Ігор Петрашко у прес-релізі міністерства у четвер.

Згідно з ним, постанова також привела у відповідність із Податковим кодексом та УКТЗЕД опис цієї продукції та її коди.

Міністр зазначив, що головна проблема сектору полягає в тому, що наразі на ринку відбувається маніпуляція назвами продукції та цінами: менш якісні імпортні напої на основі вина продаються за однаковою ціною з якіснішими українськими ігристими винами.

За словами Петрашка, національні виробники втратили 40% ринку ігристих вин, у зв'язку з чим виникла загроза закриття українських виноробних заводів. Ухвалена постанова усуває всі маніпуляції та врегулює питання "ціна має дорівнювати якості", вважає глава Мінекономіки.