p 2309761 1 slidertop2
фото умовне
Із завершенням різдвяних та новорічних свят у Львові запрацюють мобільні пункти збору ялинок для того, аби мешканці могли здати їх на утилізацію.

Про це інформують у Львівській міськраді.

«Новорічно-різдвяні свята завершуються і саме час подбати про долю ялинок, які прикрашали наші домівки. Так, у Львові святкові красуні можуть отримати друге життя, адже місто вирішує питання їх екологічної переробки. Відбувається це двома шляхами. Зокрема, у Львові розміщуватимуть мобільні пункти збору ялинок, аби мешканці могли здати їх на утилізацію. Також новорічні красуні можна відправити на компостування.

Відповідають за перевтілення ялинок ЛКП «Зелене місто» та ЛКП «Зелений Львів». «Зелене місто» допомагає ялинкам стати складовою компосту, який львів'яни можуть взяти безкоштовно для потреб свого господарства на компостувальному майданчику, що знаходиться на вул. Пластовій, 13.

У свою чергу на ЛКП «Зелений Львів» подрібнюють ялинки на щепу, а також залишки дерева використовують у якості вторинної сировини", — розповідають у ЛКП «Зелене місто».

 bb721fb5
фото Львівської міської ради