drhhrШаленого розголосу набуло відео, опубліковане в мережі “Фейсбук”. Польська роботодавиця посеред ночі вигнала своїх працівників на вулицю, не заплативши їм ані копійки.

Цей інцидент стався минулого тижня, повідомляє Іnpoland.net.pl. Працівники з України та Молдови залишилися без нічого — їхня шефова вирішила залишити людей без зарплати і вигнала їх на мороз з орендованого помешкання, яке було оплачене до 19 лютого. Мало того, коли вони приїхали в грудні на роботу і були вимушені сидіти на 10-денному карантині, шефова залишила заробітчан без їжі і пиття.

На щастя, цю ситуацію побачила сусідка, яка жила неподалік. Вона зняла всю ситуацію на відео і опублікувала його в соцмережах. До того ж, вона домоглася того, аби на місце події викликали поліцію та стримувала недобросовісну жінку, яка так вчинила із заробітчанами.

“Добре, коли в чужій країні знаходяться такі люди, як пані Ewelina Herman. В цій ситуації роботодавець вигнала на вулицю людей, які працювали на “чорно” і не заплатила їм грошей. Вони не знали ні мови, ні як і за якими документами вони можуть легально працювати, чим і скористалася пані роботодавець. Пані Евеліна стала на їхній захист, викликала поліцію і готова була звертатися і в органи праці, і навіть до президента“ – розповідають деталі інциденту у спільноті “Чорна мітка”.