8786786896Вчора, 17 січня, близько 23-ї години на 10 кілометрі автодорони Західний обхід міста Львова, патрульні зупинили водія автомобіля Hyundai за порушення ПДР. Як виявилось, посвідчення водія у чоловіка теж було не справжнє. Про це інформують у пресслужбі патрульної поліції львівської області.

Львів’янин надав документи для розгляду справи про адміністративне правопорушення. Патрульні перевівши його в базі даних, з’ясували, що серія та номер посвідчення належать документу на інше прізвище.

Натомість, щодо посвідчення порушника, то у тій ж базі даних зазначено, що його вилучили ще у 2016 році за керування транспортним засобом в стані сп’яніння.

На посвідченні водія, яке надав 48-річний чоловік були і інші ознаки підробки. На місце події викликали слідчо-оперативну групу Пустомитівського відділу поліції.

Чоловік зізнався, що придбав це посвідчення за 100 доларів США аби не передавати іспити для повернення прав.
Подію кваліфікували за ч.4 ст.358 (Використання завідомо підробленого документа) ККУ. Карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.