6001c23cbde80За неналежне виконання професійних обов'язків, що спричинило тяжкі наслідки для хворої, 62-річному анестезіологу-реаніматологу однієї з районних медичних установ Львівщини загрожує покарання – до двох років позбавлення волі. Про це повідомили у пресслужбі поліції Львівщини.

Встановлено, що смерть 28-річної жінки настала внаслідок неналежного виконання професійних обов’язків лікарем-анестезіологом-реаніматологом, який допустив недбалість при проведенні анестезії та штучної вентиляції легень, а також не забезпечив необхідного післяопераційного догляду породіллі, яка перебувала у важкому стані.

"29 грудня 2018 року я повідомила Поліція Львівської області щодо смерті породіллі, яку намагалися приховати у Жидачівській лікарні. Ми спільно тоді відпрацьовували всі дії, реєстрували провадження.
Сьогодні, 27 січня 2021 року оголошено про підозру саме тій особі, котра тоді доклалася до того, що 3 діток залишилися без матері, сиротами.
Уявіть собі, що не хотіли робити судово-медичну експертизу посилаючись на сильну завантаженість експертів. Нам потрібно було 2 роки і море розголосу, щоб справа була нарешті допрацьована", - зазначила адвокат Галина Янко на своїй сторінці у Фейсбук.

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури, зловмиснику повідомили про підозру в скоєнні злочину, передбаченому ч.1 ст.140 (Неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті - до двох років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває.