146244091 1998697880271932 1095670402134880887 nУ Львові хочуть перейменувати вулицю Мельничука на честь «кіборга» Ігоря Зінича. Про це повідомив директор департаменту «Адміністрація міського голови» ЛМР Євген Бойко.

"Вже довгий час у нас в місті обговорюється ідея перейменування однієї із львівських вулиць на честь Ігоря Зінича, бійця нашої 80-ої десантно-штурмової бригади, лікаря, захисника Донецького аеропорту та Героя України. Про Героїзм Ігоря можна розказувати багато, і переконаний, що історія ще оцінить його справжній подвиг і внесок у перемогу України у війні з російським агресором.

У суботу в будинку воїна відбулися пам’ятні заходи вшановування захисників Донецького аеропорту. І однією з ідей побратимів Ігоря була ініціатива про назву вулиці іменем нашого Героя з 80-ї бригади.

У Львові є традиція до Дня міста перейменовувати одну із вулиць або давати назву новозбудованій вулиці. Завтра, 4 лютого, на сесії разом з колегами депутатами ініціюватимемо проект ухвали про увічнення Ігоря Зінича у перейменування на його честь вулиці.

Моя пропозиція переназвати вулицю Мельничука (Шевченківський район) - комуніст, депутат Верховного Совєта СССР. Активно виступав проти церкви, писав антирелігійні памфлети.

Звісно, розглянемо й інші варіанти", - сказано у дописі Євгена Бойка у Фейсбук.