4c2a6bФонд держмайна (ФДМУ) знову продав занедбану будівлю контори у центральній частині міста за 9,2 млн грн, що майже в чотири рази перевищує стартову ціну. Торік її вже продавали за 15 млн грн при початковій вартості 17,8 тис. грн, втім фірма, що купила будинок на аукціоні, так і не підписала договір купівлі-продажу.

Про це інформує Захід.Нет.

У будинку 180,3 м2 на вул. Лемківській, 9 була контора «Львівського комбінату хлібопродуктів». Її виставили на продаж 22 січня. Аукціон відбувався 18 лютого на сайті публічних продажів Pozorro. Sale. Стартова ціна становила 2,4 млн грн. Участь у аукціоні взяли п’ятеро покупців. Найвищу ціну за будинок на вул. Лемківській, 9 млн грн запропонував 41-річний львів’янин Юрій Мавдрик. ФДМУ повідомив йому про намір підписати договір купівлі-продажу.

Зазначимо, що 23 липня торік Фонд держмайна вже виставляв цю будівлю на аукціон. Тоді переможцем торгів стало львівське ПП «Технохаб», яке купило її за 15 млн грн, що майже в тисячу разів дорожче від стартової ціни. Проте компанія впродовж місяця так і не підписала договір купівлі-продажу, тож результати торгів скасували​. Після того будинок ще два рази виставляли на продаж, але продати змогли лише зараз.

Нагадаємо, що більшість будівель на Лемківській, 9 раніше належали «Львівському комбінату хлібопродуктів», засновником якого була державна акціонерна компанія «Хліб України». Як повідомляли «Наші Гроші. Львів», згодом майно комбінату продали ТД «Геосистеми». «Хліб України» намагався оскаржити продаж, але програв у суді. 2014 року, згідно з даними реєстру майнових прав, об’єкти на Лемківській, 9 перейшли до ТОВ «Резерв Плюс».

2016 рокуЛьвівська міська рада погодила компанії виготовлення проекту землеустрою на цю ділянку, а через рік проект надала землю у користування на 10 років. У жовтні 2018 року виконком погодив детальний план території, обмеженої вулицями Хімічною, Лемківською, Замарстинівською та проспектом Чорновола, який передбачав забудову колишнього комбінату хлібопродуктів.

Поблизу цієї ділянки розміщений аварійний житловий будинок, мешканці якого виступають проти будь-якого будівництва, оскільки їхній будинок перебуває у аварійному стані, а нове будівництво може призвести до його обвалу. Водночас у 2019 році виконком ЛМР дозволив ТОВ «Резерв Плюс» збудувати новий житловий комплекс на ділянці між вул. Лемківською та просп. Чорновола. Цього року там почали підготовчі роботи та огородили територію будівництва.

ТОВ «Резерв Плюс», згідно з даними YouControl, належить до орбіти компаній «Інтергал-буд» народного депутата 5-8 скликань Володимира Зубика. Компанія також брала участь у аукціоні, однак запропонувала купити будинок за 8,5 млн грн.