1313131313134На Львівщині, на озері у Городку від холоду помирають лебеді. Вони не полетіли з водойми, яка почала вкриватись кригою, бо люди їх постійно підгодовують і вони відвикли здобувати собі харчі.

Про це йдеться в сюжеті ТСН, пише Твоє місто

«Є птахи, що уже замерзли. Добиратися до них небезпечно, бо крига може тріснути. Дванадцять приблизно, тяжко сказати, бо я погано бачу», — розповідає місцевий рибалка пан Богдан.

На озері оселились сотні лебедів, коли водойма почала замерзати вони не відлетіли на іншу, тому що тут їх постійно підгодовують. Орнітологи кажуть, що лебеді — дикі птахи і їжу мають шукають самі — водорості та рибу. Якщо їх годувати, дуже легко можна приручити. А як вдарять люті морози, лебеді не відлетять на іншу водойму.

Також фахівці додають, що птахи гинуть і від їжі, яку їм приносять люди. Здебільшого їм дають хліб, а це для них повільна смерть.

Нагадаємо, у Львові на очисних спорудах оселились лебеді. У Трускавці проводили спецоперацію по врятуванню птахів, адже вони помирали від холоду на місцевому озері. А в місті Сокаль врятували зграю лебедів, які примерзли до льоду.