Techka u nemetskoj ovcharki 2Вчора, 27 лютого, під час моніторингу соцмереж, поліцейські Львівщини виявили пост про те, що мешканець Львова поширює публічні заклики до вчинення діянь, які мають ознаки жорстокого поводження з тваринами. Про це повідомили у пресслужбі поліції Львівщини.

За фактом дізнавачі поліції Львівщини відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.299 (Жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - штраф від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років

Досудове розслідування триває. Правоохоронці встановлюють усі обставини події.

Водночас поліцейські закликають громадян не бути байдужими та повідомляти про кожен відомий їм факт жорстокого поводження з твариною на оперативну лінію 102.

Раніше Форпост писав, що львів'яни скаржаться на хазяїв, які не прибирають за своїми улюбленцями. Зазначалося, що юрист Роман Верхоляк виступив проти собачників, які лишають фекалії їх улюбленців на вулиці. У свою чергу хазяї собак повідомили про жорстоке поводження Романа Верхоляка до тварин та написали декілька скарг до поліції.