Screenshot 16 610 березня слідчий суддя Кавацюк Шевченківського районного суду Львова продовжив строк досудового розслідування кримінального провадження.

Про це йдеться у відповідній ухвалі, пише Діло.

Це вже втретє термін досудового слідства продовжують. Було до 22 січня 2021 року, потім до 30 березня, а тепер пролонгували до 30 травня. Зробили це у зв’язку з затримкою виконання Києвом експертиз.

Мова йде про велику ділянку – 141,1 га посеред лісового масиву, яка належить Міноборони. Однак, у свій час дивним чином нею почали розпоряджатись у селищній раді. Згідно слідства, ще у 2011 році “службовими особами КЕВ м. Львова спільно з службовими особами БСР, за безпосередньої участі інженера КЕВ погоджено межі земельної ділянки артскладів та складено акт прийому-передачі межових знаків на зберігання КЕВ м. Львова”. Тобто, місцева влада змінювала межі земельної ділянки та по частинках забирала землю військових собі.

Загалом вдалося роздерибанити близько 3 га земель, які продавали від 5 до 9 тис. доларів за сотку. Більше двох мільйонів доларів – така сумарна вигода усіх учасників схеми.

На цей час на десятках відчужених у військових ділянок збудували розкішні маєтки з басейнами і приватною охороною не останні на Львівщині люди. До прикладу, серед тутешніх мешканців є керівник Львівського обласного управління юстиції часів Януковича Андрій Багряк.