165520533 1825331924297013 6599506918380239515 nРосійські бізнесмени Віталій Качур, Олександр Удодов та Ігор Калєтник, який втік з України після Революції Гідності, напряму керують Одеською митницею. Зокрема лобіюють призначення її керівників.

Новим керівником Галицької митниці планують поставити Андрія Колобородова, чиє призначення лобіюють громадяни Російської Федерації. Роблять це для того, щоб контролювати кордони митниці на заході України та мати свої “ворота в Європу”.

Віталій Качур, разом з Ігорем Калєтніком та Олександром Удодовим – зятем прем’єр міністра Росії Михайла Мішустіна – “купили собі можливість призначати людей” та “втілюють свої кримінальні схеми” на Одеській митниці.

“У Росії Качур подружився з Калєтніком,там вони почали спілкуватися й домовлятися щодо митниці. Качур–Удодов–Калетник купили собі можливість призначати людей, “поставили” начальника Одеської митниці, а зараз успішно втілюють свої кримінальні схеми. Тепер вирішили, що їм потрібні ще інші ворота в Європу для контрабанди сигарет, бурштину та інших товарів, оскільки через Одесу цей маршрут не є логічним”, – розповів один з топ-чиновників Держмитслужби.

Також він додав, що таким чином РФ зможе безперешкодно контролювати кордони України

“Дивно те, що коли президент Зеленський бореться проти впливів Росії в Україні, його оточення заводить сюди пролобіюваних Росією чиновників, та ще й призначає на стратегічні державні посади – на керівників митниць. У той час, коли у нас війна з агресором, фактично самі даємо окупанту керувати кордоном. Якщо Росії не вдається встановити контроль над територією України, вона намагається контролювати її кордони”, – додав топ-чиновник.

Довідка: Віталій Качур – кримінальний контрабандист, який близько 5 років відбував покарання у в’язниці в Німеччині через незаконні фінансові оборудки. Разом із Олександром Удодовим сьогодні керує логістичною компанією VG Gargo.
Ігор Калєтнік – колишній очільник української митниці, який голосував за “диктаторські закони” Януковича та втік до Росії після Революції гідності.