stupkaКолектив Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької у Львові звернувся до Львівської міської ради із проханням підтримати їхню ініціативу та назвати одну із вулиць Львова на честь Богдана Ступки. Про це Тvoemisto.tv розповіли у театрі.

Відповідного листа колектив театру підготував та подав на розгляд до Львівської міськради. Як варіант, колектив пропонує переназвати вулицю Технічну у Львові, що у центрі міста.

«Богдан Ступка – один із найвидатніших акторів нашого часу, зіграв безліч незабутніх ролей у театрі та кіно, своєю творчістю доносив українську культуру до всіх куточків світу. Цьогоріч відомому актору виповнилося б 80 років і у такий спосіб хочемо вшанувати пам'ять Богдана Ступки», – зазначили у театрі.

Для довідки

Богдан Ступка – український актор театру і кіно, лавреат Шевченківської премії, Герой України (2011). За своє життя зіграв понад 100 ролей у кіно. Початок творчої діяльності Богдан Ступка був тісно пов’язаний саме зі Львовом. Тут він закінчив акторську студію при Львівському академічному драматичному театрі імені Марії Заньковецької, де і пропрацював понад 17 років.

У 2012 році Богдан Ступка помер після тривалої хвороби на сімдесят першому році життя. Причиною смерті став серцевий напад на тлі задавненого раку кісток. Похований в Києві на Байковому кладовищі.