56635266158614 nХірурги Львівської обласної дитячої клінічної лікарні ОХМАТДИТ минулого тижня прооперували 7-річного хлопчика з області, який потрапив до лікарні на «швидкій» з перфорацією дванадцятипалої кишки.

«Хлопчик прокинувся зранку і відчув біль у животі. Мама дала дитині активоване вугілля, але легше хлопчику не стало. Вони поїхали у районну лікарню. Там запідозрили гостру патологію живота і терміново скерували до нас», – йдеться в повідомленні медзакладу у Фейсбук.

Під час обстежень хірурги ОМАТДИТу виявили вільне повітря у черевній порожнині, що, найбільш імовірно, свідчило про перфорацію виразки шлунка або дванадцятипалої кишки (простіше кажучи, в органі утворився отвір). Дитину терміново забрали в операційну.

«Ми вибрали малоінвазивний метод – лапароскопічну операцію. Діагноз підтвердився в операційній – ми виявили перфорацію дванадцятипалої кишки діаметром 0,5 см. Дірку у кишці ушили, усе пройшло добре», – кажуть дитячі хірурги Богдан Мальований та Андрій Дворакевич.

На 5 день хлопчика виписали додому. У медзкладі додають, що це перша дитина такого віку з перфорацією дванадцятипалої кишки. Дітей з таким діагнозом оперували, але у старшому віці – 16 років.