368789 1У травні – червні цього року відбуватиметься черговий призов офіцерів запасу на військову службу за призовом. До війська будуть призвані громадяни, які проходили підготовку на військових кафедрах і не служили у війську.

Термін служби становитиме півтора року. Граничний вік яких можуть викликати у територіальний центр комплектування та соціальної підтримки становить 43 роки.

Після призову офіцерів скерують до навчальних центрів, де вони проходитимуть курси підвищення кваліфікації та перепідготовки протягом трьох місяців. По завершення курсів вони вирушать у свої військові частини.

Слід відзначити, офіцерів запасу призваних за призовом залучати в район проведення операції об’єднаних сил не будуть.

Грошове забезпечення становить на рівні кадрових військовослужбовців, а це від 12 тисяч гривень та більше, в залежності від військового звання. За призваними громадянами зберігається основне місце праці та середньомісячна зарплата. Також на них розповсюджується весь пакет соціальних пільг та гарантій військовослужбовців за контрактом.

Минулого року з Львівщини призвали 54 офіцери запасу. Це вже сьомий призов офіцерів запасу. Охочих проходити військову службу за призовом офіцерів запасу є набагато більше, чим необхідна кількість.