630 360 1547796379 391У Львівській обласній дитячій лікарні «Охматдит» вже протягом п’яти днів лікують немовля з важким перебігом COVID-19. Дитя народилося від мами з коронавірусом.

Як повідомляє Укрінформ, про це на брифінгу повідомила директор лікарні Олександра Бурда.

«Дитина до нас потрапила в кінці минулого тижня з підтвердженим ПЛР, народилася від матері, хворої на коронавірус. Стан немовля важкий, є підозра на синдром Кавасакі. Зараз дитина дообстежується і отримує комплексне лікування. Спрогнозувати надалі перебіг коронавірусу в новонародженого важко, нам бракує досвіду, але ми постійно консультуємося з фахівцями», - розповіла Бурда.

За словами лікарки, зараз у Львівському Охматдиті на лікуванні перебуває 16 пацієнтів з коронавірусом, в основному, це діти 2-3 років. На минулому тижні в лікарні перебували два пацієнти, які мали цукровий діабет і COVID-19, але вони одужали та виписані додому.

Бурда зауважила, що за весь час пандемії коронавірусу у дітей на Львівщині минулого року було проліковано майже 500 пацієнтів, а за 3,5 місяця цього року - 301. Максимальна кількість дітей, які одночасно перебували в лікарні, була в березні – це 120 пацієнтів.