1 82029f28У Львові триває реалізація проекту впровадження електронного квитка (АСОП) для громадського транспорту міста. Львів отримав перші системи електронного квитка і проводить їх монтаж на транспортних засобах. На сьогодні вже всі типи трамваїв і тролейбусів обладнані відповідними системами.

«Станом на сьогодні 5 трамваїв і 5 тролейбусів вже обладнано системою АСОП. Це всі типи електротранспорту, які були передбачені. На цьому етапі залишається обладнати ще 11 автобусів.

Стежити за статусом впровадження електронного квитка можна на інформаційному сайті Леокарт. Тут можна побачити актуальну інформацію щодо поточного етапу розгортання проекту Леокарт», - повідомили у відділі автоматизованої системи оплати проїзду ЛКП «Львівавтодор».

Нагадаємо, ЛКП «Львівавтодор» уклало з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) кредитний договір від 17.11.2016 року на проект «Впровадження АСОП у місті Львові» на загальну суму 10,0 млн. євро. Місцевий внесок у сумі 1,2 млн. євро.

12 березня 2020 року відбулося підписання договору з консорціумом Mikroelektronika & SoftServe – переможцем тендеру (стартом проекту, згідно з договором, вважається 15 травня 2020 року).

А 25 вересня здійснені технічні заміри у громадському транспорті представниками із Mikroelektronika для майбутнього встановлення необхідного обладнання. Також підписано design systems проекту в жовтні 2020р, і 19 жовтня розпочалась робота адміністраторів ЛКП «Львівавтодор» у ЦНАПах, які приймають документи та заяви від пільгової категорії населення.

Плани на цей рік по е-квитку це:

  • Запуск Центру обслуговування пасажирів.
  • Отримання перших пільгових транспортних карток Леокарт.
  • Тестовий монтаж системи АСОП на кожен тип транспортного засобу.
  • Тестування та прийняття програмного забезпечення.
  • Перший продаж електронних загальних та туристичних карт під час тестування оплати проїзду.
  • Встановлення системи АСОП на усі транспортні засоби - до кінця 2021р.

Здача в експлуатацію системи АСОП запланована на 13 січня 2022 р.