2B17C97B 95C5 4741 948B 1845F7EE6E92Власники мережі магазинів«Рукавичка» пожертвували 25 тис. доларів на будівництво нового Колегіуму УКУ. Про це повідомили на сторінці університету у Фейсбук. 

«З великою любов’ю та радістю продовжуємо ділитися з вами неймовірними історіями про наших жертводавців. Подружжя Богдана та Оксани Козак – багатолітні благодійники нашого університету та фундатори родинної стипендії в УКУ», - написали на сторінці університету.

Новий Колегіум – це масштабний формаційний простір для студентів, працівників та гостей Українського католицького університету. Будинок спроєктований за моделлю living learning community – спільноти, що живе і навчається разом. Його офіційне відкриття заплановане на 26 червня, а поки триває пробна експлуатація. 

Пан Богдан та пані Оксана розповідають, чому уже багато років так щедро підтримують Український католицький університет:    

«Меценатство тісно вплетене в історію України і пов’язане з усім нам відомими постатями: князя Костянтина Острозького, який заснував Острозьку академію та друкарню; Митрополита Петра Могили, який власним коштом відновив багато соборів,

заснував і утримував Колегіум, що згодом став Києво-Могилянською академією; гетьмана Івана Мазепи, який розбудував Києво-Могилянську академію і спричинився до інших численних меценатських справ.

Еталоном благочинності для нас завжди був і залишається найбільший у Галичині меценат XX століття Митрополит Андрей Шептицький, який долучився не лише до духовної, а й суспільної сфери, заснував Львівську богословську академію.

Перелік благодійників ХІХ-XX століть можна продовжувати прізвищами родин купців і підприємців. Для усіх цих людей збереження української культури і архітектури, розвиток освіти та медицини, збереження автентичності і духовності нації було справою життя і визначало рівень власної соціальної відповідальності.

Переконані, що сьогодні найкращим осередком виховання і навчання нашої молоді є Український католицький університет, який надає не лише освіту сучасного європейського рівня, а й закладає високоморальні цінності, спонукає молодих людей розвиватись і бачити перспективи самореалізації у власній державі з чітким переконанням у тому, що все можна змінити, розпочавши з себе.

Для нас меценатство Українського католицького університету – це забезпечення міцної і стійкої платформи для розвитку талановитої молоді, якій надзвичайно потрібна підтримка і правильне скерування. А головне – молоді, яка дивиться у майбутнє очима справжніх патріотів, якими можна і потрібно надихатись та пишатись. Переконані, що спільними зусиллями ми не лише реалізуємо найкращі прагнення молоді, а зробимо безцінний внесок у майбутнє держави і нації».


Ви також можете підтримати талановитих студентів УКУ та розвиток якісної освіти.