184730844 3741430939319909 4992470976291823462 nДівчинку Злату, найменшу пацієнтку з COVID-19, виписали з реанімації новонароджених. Про це повідомляє лікарня "Охматдит" у “Facebook”.

«Так, це така сама крихітка, яку нещодавно хрестили в реанімації і просили у Бога ангелика для нашої малечі. Дівчинка нарешті з мамою у звичайній палаті у педіатрії, “корона” уже позаду і зараз лікарі допомагають їй не відставати у розвитку від однолітків», — зазначається у повідомленні.

“Наша маленька пацієнтка ще ослаблена через перенесений COVID-19 і бактерійний сепсис. У неї немає неврологічного дефіциту, як це буває з такими дітками. Златочці ще важко самій смоктати, тому ми їй допомагаємо. Але вона у нас молодець — трошки їсть сама, трошки з нашою допомогою, але не втрачає бойового духу. Ще треба трохи зусиль, щоб дівчинка наздогнала своїх однолітків у вазі і випишемо малечу додому назовсім”, — розповіли лікарки Златочки — завідувачка реанімації новонароджених Галина Заремба та неонатолог Ольга Мисак.

Як повідомлялося, станом на 20 квітня у лікарні «ОХМАТДИТ» перебувають 16 дітей з Covid-19, половина з них — з пневмоніями. Директор Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «ОХМАТДИТ» Олександра Бурда на брифінгу щодо епідситуації в області повідомила, що в стаціонарі лікарні перебуває 16 хворих дітей, з яких у найважчому стані — новонароджена дитина, яка народилася вже з позитивним ПЛР від хворої на ковід матері. Стан дитини важкий, є підозра на синдром Кавасакі.