sumnoshkolaУ селі Солонка, що під Львовом, вчителька інформатики змусила школяра з’їсти паперовий літачок. Потім вона вимахувала перед учнем ножем, бо у хлопця не було ручки, тож вчителька порадила семикласнику писати власною кров’ю. 

Як повідомляє ТСН, деякі діти сміялися, а деякі добряче налякалися. Про те що сталося одна з учениць розповіла мамі, а та написала у шкільному чаті.

"Кинули літачок, я підняв його і поклав на парту, вчителька подумала, що то я його кинув і заставила мене його з’їсти. Потім ще побачила, що в мене нема ручки, принесла ніж і сказала, що я кров’ю буду писати, пальця вріжу", — розповів постраждалий школяр Владислав Виборнов.

Батьки написали заяву до поліції. Правоохоронці навідалися у школу і говорили з педагогами та батьками постраждалого.

"Якщо вина вчительки буде доведена, її буде притягнуто до адміністративної відповідальності. Булінг передбачає штраф від 850 до 1700 гривень або громадські роботи", — зазначив офіцер громади Роман Таратула.

За словами батьків Владислава, цей інцидент в школі намагалися приховати. Класна керівничка кілька днів не відповідала на телефонні дзвінки. Дирекція теж мовчала. Аж до приїзду журналістів.

Директор Солонківської школи Володимир Кіт розповів, що вчителька інформатики - це хороший педагог з сорокарічним стажем. Тут працює лише пів року, до того викладала у політехнічному коледжі.

Сама ж учителька інформатики Надія Богданівна сказала, що то був такий жарт. Перед батьками Владислава вибачилася і визнала, що вчинила неправильно, але і виправдовується, мовляв діти зараз некеровані.

"Я дуже хочу вибачитися, шкодую насправді за той інцидент. Хай мені Бог простить, але це була спланована провокація, клас ну трошечки такий проблемний", — сказала Надія Богданівна.

Вчительку уже відсторонили від роботи, завтра засідатиме педрада на якій її планують звільнити.