1597835990 unnamed 2Прокуратура підозрює колишню голову однієї із сільрад Золочівського району у незаконній передачі земель вартістю майже 4 млн грн. Про це інформує пресслужба Львівської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва Золочівської окружної прокуратури повідомлено про підозру колишній сільській голові одного із сіл Золочівського району у службовому підробленні та зловживанні владою (ч.1 ст.366, ч.2 ст.364 КК України).

Встановлено, що у листопаді 2020 року жінка підробила рішення сесії сільської ради про передачу деяким жителям села земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 9 га вартістю майже 4 млн грн.

Наразі тривають слідчі дії. За клопотанням прокурора судом обрано підозрюваній запобіжний захід у вигляді домашнього арешту та накладено арешт на вищезгадані землі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими СВ Золочівського РВП ГУНП у Львівській області, оперативний супровід – УСР у Львівській області ДСР НП України, за матеріалами УСБУ у Львівській області.

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, – позбавленням волі на строк до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом до 1 тис неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.