DSC 9596Сьогодні, 22 липня, у центрі Львова біля Ратуші зібрались учасники автопробігу в межах християнської міжконфесійної акції "Шлях Незалежних". Її учасниками стали колишні алко- та наркозалежні люди, які успішно пройшли реабілітацію і повернулись до щасливого життя.

Автопробіг триває з 15 липня до 2 серпня по 21-му місту України, а Львів став ще одним місцем на карті, де відбулась така акція.

Організаторами автопробігу є громадська організація "Спасіння" має на меті звернути увагу на проблему боротьби з алко- та наркозалежними людьми. Назву події ініціатори приурочили до 30-тої річниці Незалежності України.

218218354 4443850715626628 7759790081881327719 n"Це патріотична, антинаркотична та інформаційна акція. За роки незалежності України десятки тисяч людей вирвались із наркозалежності та алкоголізму у християнських реабілітаційних центрах, але про це розповідається дуже мало. Цією акцією ми розповідаємо історії цих людей. Ми закликаємо не влазити у безодню наркозалежності, але якщо біда вже сталась, то ми показуємо позитивний досвід як десятки тисяч людей повернулись до повноцінного життя", - каже пастор "Церкви добрих перемін" (м.Маріуполь), єпископ протестантської Церкви Божої України, засновник і керівник найбільшого на пострадянському просторі дитячого реабілітаційного центру "Республіка Пілігрим" і мережі реабілітаційних центрів для дорослих, ініціатор громадської антинаркотичної акції "Обридло" і кругосвітнього велопробігу "Світ без сиріт" Геннадій Мохненко.

DSC 9581Їх реабілітаційні центри є майже у всіх обласних центрах країни. Як розповідають активісти, часто християнські реабілітаційні центри, які беруть опіку над залежними, зустрічаються із втручанням у свою діяльність державних силових структур.

"Держава мала б підтримувати і сприяти нашій роботі, натомість лише чинить тиск, перешкоджаючи штрафами та обшуками.Тому ми хочемо закликати державні структури знайти спільну мову, аби продовжити робити добру справу – допомагати міняти життя людей із залежностями", – сказав пастор, голова ГО "Фонд захисту сім’ї" Олександр Савченко.

DSC 9518Колона автопробігу проїхала центром Львова та зупинилась пам’ятника Шевченку.

Зазначимо, що у Львові також успішно працює більше 10 благодійних центрів ГО "Незалежність-Львів".

"Ми працюмоє вже шість роківта щодня годуємо до 50 людей. Більшість із них безпритульні, які вживають алкоголь та наркотики, ведуть асоціальний спосіб життя. Знайти їх на вулиці можна переважно вночі, тому вдень цієї проблеми у місті не видно, але вона є. Ми годуємо цих людей, спілкуємося з ними, клчемо у наші Доми милосердя. Там їх перевдягають, миють, надають медичну допомогу. Але втримати ми нікого не можемо, це особистий вибір людини залишитись з нами чи піти геть", – пояснив голова правління ГО "Незалежність-Львів" Антон Тітов.

Графік руху акції «Шлях Незалежних»:

Маріуполь – Мелітополь – Генічеськ (15 липня)
Генічеськ – Херсон – Миколаїв (16 липня)
Миколаїв – Одеса (17 липня)
Одеса – Вінниця (18 липня)
Вінниця – Хмельницький – Чернівці (19 липня)
Чернівці – Івано-Франківськ (20 липня)
Івано-Франківськ – Тернопіль (21 липня)
Тернопіль – Львів (22 липня)
Львів – Луцьк – Рівне (23 липня)
Рівне – Новоград-Волинський – Житомир (24 липня)
Житомир – Київ (25 липня)
Київ (26 липня)
Київ – Полтава (27 липня)
Полтава – Харків (28 липня)
Харків – Дніпро (29 липня)
Дніпро – Запоріжжя – Маріуполь (30 липня)
Маріуполь – Мелітополь – Миколаїв – Одеса (31 липня)
Одеса – Умань – Вінниця (1 серпня)
Вінниця – Хмельницький – Тернопіль (2 серпня)