433454СБУ припинила функціонування корупційної схеми на Львівській митниці: державний бюджет недоотримав 2,7 млн грн. Про це повідомили сьогодні, 13 вересня, у пресслужбі СБУ у Львівській області.

Працівники СБУ припинили функціонування корупційної схеми, організованої посадовцями митного посту «Яворів» Львівської митниці.

Встановлено, що фігуранти провадження систематично вимагали і отримували неправомірну вигоду від підприємців за сприяння в безперешкодному митному оформленні товарів, які ввозились в Україну. У разі відмови, митники погрожували бізнесменам штучними перешкодами та затягуванням процесу оформлення.

У межах розпочатого кримінального провадження співробітники СБУ задокументували численні факти одержання хабарів на митниці. За попередньою інформацією, через корупційну схему фігурантів лише з липня цього року державний бюджет недоотримав 2,7 млн грн. – йдеться у дописі.

Двом посадовим особам оголошено підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії. Встановлюється причетність інших посадовців митного посту до корупційної діяльності.