23594433У другій половині вересня до Львова завітає декілька циклонів, які принесуть дощі та суттєве похолодання. Середньоденна температура знизиться до +11°С. Проте наприкінці місяця можливі кілька сонячних, теплих днів.

Західний циклон принесе до Львова дощі та суттєве похолодання

З 17 вересня до Львівщини завітає західний циклон: небо затягне суцільна хмарність, у другій половині дня розпочнеться помірний дощ, який продовжиться до пізнього вечора. Одночасно почне знижуватись температура до +16°С. За синоптиками Мета, дощова погода у Львові збережеться у наступні два дні: в суботу можливий лише дрібний дощ, а в неділю, 19 вересня, опади підсиляться. Вологість повітря становитиме 95%, атмосферний тиск – 735 мм. Циклон викличе суттєве зниження температури: денні покажчики становитимуть близько +9°С, а нічні – до +6°С.

В останні дні вересня до Львова знов завітає «бабине літо»

Остання декада вересня у Львові буде стабільно прохолодною: температура вдень навряд чи підніметься вище +10°С, а в деякі ночі знизиться до +2°С. У період з 20 по 26 вересня небо буде майже весь час затягнуте хмарами, проте ймовірність опадів становить від 14% до 20%. Нічні та вранішні тумани по Львівській області обмежать видимість до 200-500 м., та оцінюються як «жовтий» рівень небезпеки.

З 26 вересня погода почне змінюватись на краще: в останні дні місяця можна чекати на чергове повернення «бабиного літа». Сонце буде частіше з'являтись з-за хмар, та прогріє повітря до +20°С. Опадів до кінця вересня не передбачається.