1Про підготовку до опалювального сезону та тарифну політику на теплову енергію для побутових споживачів йшлося сьогодні в межах брифінгу у Гал-інфо. Як розповів директор департаменту паливно-енергетичного комплексу, енергоефективності та житлово-комунального господарства Львівської ОДА Богдан Кейван станом на 15 вересня загальний відсоток готовності об’єктів житлово-комунального господарства до опалювального сезону становить понад 80%.

Про це повідомили у пресслужбі ЛОДА.

«З 1271 котелень області 90% готові до опалювального сезону, 89% мереж перевірені та відремонтовані», - розповів він.

Та наголосив, що на сьогодні повноваження щодо встановлення тарифів на теплову енергію належать органам місцевого самоврядування.

Як відзначив начальник відділу тарифної політики управління житлово-комунального господарства департаменту Максим Гудима застосування нових тарифів до споживачів можливе тільки після затвердження урядом постанови, яка надає можливість надавачам комунальних послуг укласти зі споживачами так звані публічні договори приєднання.

Також порушили питання укладення підприємствами теплокомуненерго договорів на постачання природного газу.

Так, на сьогодні в області є 19 підприємств теплокомуненерго, 10 із яких вже уклали договори з ТОВ «ГК «Нафтогаз Трейдинг», а ще 7 - подали документи на погодження.

За інформацією заступника Міністра розвитку громад та територій України Наталії Хоцянівської, Урядом було досягнуто домовленості з Нафтогазом щодо внесення змін в умови 3-х річних контрактів, в частині оплати теплопостачальними організаціями за спожитий природний газ за фактом його споживання.
Вказане рішення дасть змогу забезпечити стабільну роботу теплопостачальних організацій в опалювальному сезоні 2021/2022 років.