4455432Сьогодні, 21 вересня, Дрогобич святкує ювілей - 930 років з дня заснування міста. На території Дрогобицької громади, у переддень уродин міста, висадили 930 молодих дубів. 

Локацію для висадки саджанців обрали лісничі Дрогобицького лісгоспу. Це 72 квартал Раневицького лісництва, що на території села Гаї Верхні. За словами Олега Левчука, директора Дрогобицького лісгоспу, у 2020 році тут проводилася планова вирубка головного користування суцільний зруб – відтак ділянка розміром 1 гектар пустувала. 930 саджанців дуба трьохрічного із закритою кориневою системою для висадки надали у Лісонасіннєвому центрі, що у Львові, інфомує пресслужба ДМР.IMG 6457 scaled

Сьогодні у місті проходить святкова програма. Зокрема, о 19.00 виступатиме українська співачка та авторка пісень Jerry Heil. Також виступатимуть рок-гурт “Фюжин” та легендарна “Ватра”. 

Зараз місто Дрогобич відоме як мала батьківщина Юрія Дрогобича, Івана Франка і Бруно Шульца. Раніше у місті діяли численні нафтопереробні підприємства. Досі у місті працює Дрогобицький солевиварювальний завод, який є найстарішим солевиварювальним заводом у Європі.