A7E74F0B 90CF 4329 8E15 48DC404F2587Не-казка про перстень у дванадцятипалій кишці маленької принцеси. Це знахідка лікарів у маленької леді, якій лише 1 рочок. 

Лікарю-ендоскопісту Марта Лучак до складних завдань не звикати. Але коли до лікарні потрапила 1-річна дівчинка і її мама розповіла, що дитина випадково проковтнула дитячий перстень, то в операційну поспішала дуже швидко. А починалося все невинно: дві сестрички гралися, в якийсь момент менша спробувала перстеник на зуб, старша хотіла забрати його з рота сестрички і випадково проштовхнула його глибше. Про це повідомили у лікарні "Охматдит".

На рентгені хірурги побачили, що перстень розірваний посередині (універсальний розмір, щоб регулювати) і має гострі кінці. Ситуація була складною, бо перстеник потрапив у дванадцятипалу кишку і частину кишки гострим краєм затягнув всередину. EF15388E 6E5D 432E 83A4 6DAF2284E09A

"Перстень постійно зачіпався гострими краями за краї кишки, але нам вдалося дістати його без операції. Правда, маніпуляція була досить тривалою, ми з ним змагались близько 2 години", - каже лікар-ендоскопіст Марта Лучак. 

Малеча почувається добре і вже поїхала додому.