IMG 976118-го вересня 2021 року о 17:00 у Львові на площі Стефана Яворського 1 розпочалась експозиція з паралельним створенням художніх робіт автором Юрієм Кобенком.

Юрій Кобенко відомий український художник та композитор, презентує свій творчий доробок за 2012-2021 роки. Твори Кобенка знаходяться в приватних колекціях в Україні, Німеччині та США. Постживописи Юрія Кобенка вражають цікавими колористичними поєднаннями та експресією форм, за допомогою яких автор розповідає не завжди помітні життєві ситуації, з яких складається повсякдення.

"Його техніка є на межі графіки і живопису, і нагадує семплювання і джазування, як в музиці. Важливою частиною творення Кобенка є музика, про яку писали, що вона нагадує «комп'ютерний сказ на фоні зруйнованих багатоповерхівок». Він малює щось складне і велике, а потім замальовує – прибирає зайве, джазує, поки форма на закривається і не перетворюється на форму. А форма – це завжди можливість для нашого розуміння." - говорить Богдан Шумилович.IMG 9762

Також про музику Кобенка: "Музика як і вся практика художника – це торжество нових форм, де кожен при бажанні може бути учасником – солістом, художником, критиком, фанатом, глядачем, чи просто ніким… " - Наталя Маруняк.
Всі роботи Юри Кобенка - це одне велике полотно буття. Експозиція розвиватиметься місяць і ляже в основу нового Проєкту на місці локації.

Відкриття події було гучним та екстравагантним. На "ПРОЦЕSS" завітали мер міста Львова Андрій Садовий з дружиною Катериною. Також були присутні львівські діячі культури, мистецтва, бізнесу та інших сфер. Всіх присутніх зацікавило приміщення експозиції, спроєктоване на початку 20-го століття Тадеушем Врубелем. У цьому просторі органічно поєднались роботи Юри Кобенка з аутентичним інтер'єром. На відкритті всі відвідувачі насолоджувались живою музикою та приємним спілкуванням. Тривалий час у Львові не відбувалось таких масштабних культурних подій як "ПРОЦЕSS", які б об'єднали в одному просторі людей різних локальних середовищ.IMG 9763

Сергій Боричевський так рефлескує на експозицію: "Що таке герой у світі кількахвилинної мозаїки, де він поміж паперових літачків, побитих дощем? Чи є герой у контурах будинків, у їх тінях, в обличчях, що вдивляються на нас із вікон? Який герой наприкінці часів? На початку нового часу? Який Герой Посеред Нас."

Експозиція "ПРОЦЕSS" відкрита для відвідувачів з 12:00 по 20:00, без вихідних.