1593862935 613x321 3 0 nwУ середу, 20 жовтня, у Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги від ускладнень коронавірусної інфекції померла 40-річна жінка, мати трьох дітей. Лікарі понад дві доби боролися за її життя, але врятувати пацієнтку не вдалося. Вона не була вакцинована і звернулася по допомогу до лікарів дуже пізно,

Про це повідомила завідувачка відділення анестезіології та інтенсивної терапії лікарні, доктор медичних наук Наталія Матолінець, передає Zaxid.net.

За її словами, жінку відразу госпіталізували в реанімаційне відділення, бо її стан був критичний. У неї було 100% ураження легень. Вона перебувала на апараті ШВЛ. Медики робили все можливе, аби врятувати маму дітям, але не вдалося. Найменшій дитині – лише рік.

Наталія Матолінець каже, що 40-річна жінка не була вакцинована. Члени її родині виступили проти щеплення від Covid-19.

Рідні хворої розповіли, що жінка була здоровою, жодного разу не лежала в лікарні, хіба тоді, коли народжувала дітей. Спершу хворобу сприйняли як грип, тому не відразу звернулися до лікарів. І не думали, що це може мати такі наслідки.

У covid-реанімації лікарні зараз перебуває 50 критичних пацієнтів, серед них нема жодного вакцинованого. Немає вакцинованих і серед пацієнтів, які лікуються у стаціонарі.

Нагадаємо, раніше Форпост писав, що у Львові медики рятують важкохвору на COVID-19 жінку, сім’я якої є противниками вакцинації.