630 360 1633124178 914
фото ілюстративне
У 2022 році в Україні планують здійснювати фінансування з державного бюджету перспективних індустріальних парків. Станом на сьогодні на Львівщині вже є дев’ять індустріальних парків, але існує потреба напрацювати концепцію створення нових парків, які б ефективно працювали на користь громад.

Про це йшлось на комісії з питань розвитку місцевого самоврядування, повідомляє депутат Львівської облради («За майбутнє») Ярослав Пелиховський.

За його словами, комісія звернулась до департаменту економічної політики Львівської ОДА з ініціативою напрацювати концепцію створення нових індустріальних парків на теренах області.

«Індустріальні парки в нашій області повинні будуватись на взаємовигідних засадах для інвесторів та громад. Для цього важливо мати розуміння, де саме розміщуватиметься ІП, потенційна кількість робочих місць, переваги для громади та переваги для інвесторів, логістика, доступність комунікацій», - наголосив Ярослав Пелиховський.

Він додав, якщо держава готова фінансувати перспективні індустріальні парки, то необхідно бути готовим до цього, виграючи конкуренцію у сусідніх областей.