DSC 1260Прокуратура Львівської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.325 КК України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням).

Як інформує прес-службі відомства, слідство встановило, що фірми, з якими міська рада уклали договори на вивезення твердих побутових відходів з міста, належним чином не виконують своїх обов’язків, в окремих районах сміття не вивозилось місяцями, що створює небезпеку епідемічним та іншим інфекційним захворюванням (отруєнням) в місті.

«Наразі слідчими поліції спільно із представниками Держпродспоживслужби у Львівській області та Львівського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я України проводяться огляди сміттєвих майданчиків з метою визначення шкоди здоров’ю населення у зв’язку із несвоєчасним вивезенням твердих побутових відходів.

Попередні висновки досліджень вже засвідчили факти перевищення вмісту аміаку в декілька раз допустимих норм, наявності кишкової палички та іншого бактеріального забруднення ґрунтів», - розповів прокурор Львівської області Юрій Квятківський.