0BB62479 48D4 4D2D A358 7AC23585CBEDПравоохоронці розпочали кримінальне провадження, фігурантами якого є скандальна екс-депутат Ради Ірина Фаріон та дитяча письменниця Лариса НіцойПро це повідомляють "Українські новини" із посиланням на Національну поліцію.


Справу завели через образи Фаріон та Ніцой на адресу українських олімпійців та футболістів національної збірної. Розслідування розпочали в жовтні за ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України. Підставою для відкриття справи стало рішення суду від 4 жовтня, який зобов'язав зробити це.

Заяву на Фаріон та Ніцой у правоохоронні органи написав харківський адвокат Денис Ярославський. У коментарі сайту "Страна" він розповів, що планує публічно висвітлювати резонансну справу.

"Хоча поліція і намагалася спустити все "на гальмах", але ми не змогли заплющити очі на образи наших Олімпійських призерів та гравців збірної України з футболу. Вважаю, що дані висловлювання не лише ображають особистості спортсменів, а й усю країну, яку ці спортсмени репрезентують на світовій арені", - йдеться в тексті заяви Ярославського.6FBD9AAF C181 4CAC 93D7 717826968702

Довідка:

Ірина Дмитрівна Фаріон — львівська мовознавиця, педагог, політична і громадська діячка. Член Політради ВО «Свобода», Народний депутат України VII скликання, голова підкомітету з питань вищої освіти Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти.


Лариса Миколаївна Ніцой (дівоче прізвище — Єфременко)— українська письменниця, педагог, громадська діячка, член Національної спілки письменників України.