1 849773647893 0А за останній тиждень землевпорядниками Львівщини опрацьовано майже 2,7 тисячі документацій.

Як розповіли у Головному управлінні Держгеокадастру у Львівській області, їх працівники здійснюють роботу з перетворення матеріалів Державного фонду із землеустрою та оцінки земель в електронну форму з червня цього року відповідно до доручення Сергія Завадського, в. о. Голови Держгеокадастру.

 

За цей час перетворено в електронну форму більше 58 тисяч таких документацій на території Львівської області, ця робота здійснюється постійно, лише за останній тиждень землевпорядниками Львівщини опрацьовано майже 2,7 тисячі документацій.

“Оцифрування паперових документацій – один з кроків України при переході до цифрового урядування, сприятиме подальшому розвитку земельних відносин, додатково усуває корупційні ризики, створить зручні умови для громадян при зверненні за потрібними матеріалами”, – зазначає Андрій Кавецький, начальник головного управління Держгеокадастру у Львівській області.

Перетворення усіх матеріалів Державного фонду документації із землеустрою в електронний вигляд забезпечить:

– оперативний та швидкий пошук;

– знизить корупційні ризики;

– введення оперативного моніторингу використання та надходження документації із землеустрою до Державного фонду.

Додамо, що державний фонд документації із землеустрою та оцінки земель формується на основі збору, обробки, обліку матеріалів, отриманих в результаті здійснення землеустрою.

Положення про Державний фонд документації із землеустрою затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 17 листопада 2004 року № 1553.

Юридичні та фізичні особи мають право користуватися матеріалами Державного фонду документації із землеустрою з дотриманням вимог Закону України «Про землеустрій», «Про доступ до публічної інформації», інших законів України і Положення про Державний фонд документації із землеустрою.