1 557749

Виставка Володимира Патика презентує частину праць митця як одну велику панораму, в якій виявлено його велику любов до рідного краю.

У КЗ ЛОР "Історико-краєзнавчому музеї" у Винниках відкрили виставку велета мистецтва, яскравого представника Львівської школи малярства, нашого земляка зі Стрийщини – Володимира Патика, повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький. 

“Геніальний митець родом з народу, він робив те, що любив і щиро носив Україну в серці. Він бачив світ яскраво, безпосередньо та дуже глибоко. Неможливо перемогти націю, яка так любить своє, неможливо перемогти націю, яка так відчуває”, - написав очільник області. 

Козицький подякував пані Романії Патик та усім людям, які бережуть і популяризують цінну творчу спадщину Володимира Патика.

Також він закликав відвідати виставку “Моя Україна”. 

Зробити це можна упродовж місяця – щодня, окрім суботи, з 10:00 до 17:00.

Володимир Патик - український живописець, пейзажист, майстер натюрморту. Член Спілки Художників України з 1958 року, Заслужений художник України (1996), лауреат Національної премії ім. Т. Г. Шевченка (1999), Народний художник України (2006). Почесний громадянин Львова. 

Він яскравий представник галицької школи живопису. Одна із найвидатніших постатей в українському малярстві другої половини ХХ ст.

Роботи живописця є у музеях і приватних збірках України, Канади, США, Франції.

1 12

1 13

1 14

1 15

1 16

1 17 1

1 18

1 19