1 133456Куріння справді вбиває. А куріння електронних сигарет - вбиває ще більш цинічно.

4 найбільші корпорації, які контролюють 90% тютюнового ринку світу досі залишаються на російському ринку і покидати його не збираються, зауважив заступник голови Львівської облради Юрій Холод. 

Загалом ці 4 корпорації від 24 лютого 2022 сплатили до бюджету росії - 7,8 млрд ₴.

А це - понад 12% її оборонного бюджету. Тобто десята частина ракет, які летять в українські лікарні, будинки та школи, - оплачені за кошти корпорацій і курців.

“Серед тих 4-х - Phillip Morris. Виробник IQOS. Однією рукою компанія ніби допомагає українцям, заявляє, що зібрала понад 6 млн гривень на житло ВПО, ставить “намети незламності” і випускає синьо-жовті футляри; а іншою - фінансує російську оборонку і… публікує на своєму сайті карту росії з окупованими територіями і хвалиться подяками ліліпутіна”, - пише Холод. 

Юрій Холод зазначає, що за діяльність дочірніх компаній і в росії, і в Україні відповідає головний офіс Phillip Morris у Швейцарії. 

“Саме він має ухвалити рішення про вихід з ринку агресора. І говорити, що російська - якась окрема компанія, тут абсолютно не варто”, - додає він. 

4 компанії, які представляють 90% всього тютюнового ринку світу - це Imperial Tobacco, Japan Tobacco International, British American Tobacco та Philip Morris. 

Всі чотири навіть не думають виходити росії. Та й покидати українські полиці вони не збираються.

“То як? Палите, попри те, що нікотин вбиває? Ні? “Тільки електронку”? - Тоді ви готові до того, що десята частина ракет і набоїв, якими нас усіх намагається винищити ворог, вироблені за гроші компанії-виробника?! А отже, за гроші курців…”, - підсумовує Холод.  

1 14567

1 234567

1 98765