1 72673621871263216Швейцарський благодійник Іен Лундін спільно з представниками ГО Move Ukraine відвідали захід України, щоб оглянути облаштовані притулки для внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомили у Стрийській міській раді.

Вказується, що до сфери облаштувань прихистків іноземні донори долучилися фінансово, тому особисто приїхали перевірити процес та результат виконання робіт. Кілька об’єктів реалізовують і у Стрию. Зокрема, окремі роботи в гуртожитку училища №35. Крім того, у перспективі з іноземцями домовилися про співфінансування спеціалізованих медичних закладів у Стрийській громаді. 

Крістін Батруч, президентка фонду родини Богдана Гаврилишина, після відвідин Стрия, написала у листі до міського голови Олега Канівця: 

"Відвідавши кілька місць у регіоні, ми переконалися, що такі типи державно-приватного партнерства є найкращим способом подолання жахливої ситуації, яку створила  війна росії проти України. Ми були вражені вашими результатами щодо прозорості, це буде критично важливо у той час, коли іноземні інвестори прийдуть відновлювати країну".