chornij notariusКрадіжка комунального майна відбувається не лише у Львові. В інтернеті можна знайти «чорних нотаріусів», які за тисячу доларів можуть перереєструвати будь-яку власність, зняти чи накласти арешт на об’єкт.

Про це під час засідання міської комісії, яка вивчає факти незаконного відчуження значної кількості об’єктів комунального майна у місті Львові, повідомила керівник юридичного відділу ЛМР Світлана Рубель, пише ІА ZIK.

Вона зазначила, що зараз нотаріуси б’ють на сполох: «Вони заявляють, що у їхню систему є незаконні проникнення. За 2016 рік було до 300 таких випадків. Тобто, нотаріуси приходячи зранку на роботу, встановлювали, що вони нібито реєстрували право власності на комунальне або державне майно на інші фізичні чи юридичні особи».

Чиновниця зазначила, слідчі довели, що хакери мають несанкціонований доступ до реєстру майна, хоча Мін’юст стверджує, що реєстри захищені на високому рівні.

Крім того, Світлана Рубель повідомила: «В інтернеті пропонують свої послуги так «звані чорні нотаріуси», які за тисячу доларів можуть перереєструвати будь-яку власність, зняти чи накласти арешти. Тобто, відбувається таке масове захоплення по Україні».