Львівські медики безкоштовно організували імплантацію та протезування понад 30 учасникам АТО. Лише сьогодні лікарі допомогли шістьом військовим. Про це пише ІА ZIK.  Допомогу організували у відділенні щелепно-лицевої хірургії (ЩЛХ) Львівської обласної клінічної лікарні (ЛОКЛ).

Усі імплантати вдалося отримати безкоштовно – допомогли спонсори із Іспанії та Швейцарії. Робота лікарів також виявилась абсолютно безоплатною.

За словами головного лікаря ЛОКЛ Михайла Гички, старатимуться проводити акцію щоквартально. Однак можуть бути певні проблеми із фінансуванням.

Уся процедура, як й імпланти, є досить вартісними. У приватній практиці імплантація вартує від 500 до 1000 доларів за одиницю. А в рамках акції тільки сьогодні встановили кількадесят.

«Ми можемо вставити сотні імплантів в місяць. Всі можливості та потенціал у нас є. Та самі імпланти мусить хтось надавати. Наразі нам вдалося отримати допомогу від спонсорів. Проте мова йшла про 25-30 штук. А коли буде потрібно 100-200, то колеги можуть нам стільки не надати», – зазначив завідувач кафедри хірургічної стоматології та ЩЛХ ЛМНУ ім. Данила Галицького Ян Варес.

Організатори сподіваються, що акцію фінансово підтримає держава, адже сам процес є фінансово затратним. Хоч також спробують самотужки шукати необхідні кошти та партнерів.

«Нам необхідно налагодити співпрацю із провідними зуботехнічними лабораторіями Львова, приватними кабінетами, кафедрами, які б допомогли, зрештою, встановити зуби. Адже імплантація – це лише початок всього процесу», – підкреслив пан Варес.

Додамо, на заході запропонували відкрити на базі щелепно-лицевого відділення центр реабілітації бійців АТО. Пан Гичка пообіцяв обговорити це питання.

Організатори також передали естафету відділенню щелепно-лицевої хірургії Київської обласної клінічної лікарні.