20140325140719Управлінням освіти ЛМР проведена робота щодо вивільнення від орендарів приміщень, де згодом будуть облаштовані умови для відкриття додаткових груп в дитсадках. Наразі залишилось ще одне приміщення, яке має орендаря. Цього року планують відкрити 24 додаткові групи.

Як зазначають в управлінні освіти Львівської міської ради, найголовнішим є створення сучасних освітніх середовищ в навчальних закладах, охопити усіх дітей дошкільною освітою та створити комфортні умови для належного навчання та виховання дітей.

«Нашим пріоритетом є охоплення дітей дошкільною освітою. На сьогоднішній день це є однією з найбільших наших проблем в галузі освіти. На 100 місцях виховується 167 дітей. Ми намагаємося робити все можливе, щоби збільшити кількість груп, але, на жаль, на сьогоднішній день нам не вдалося вирішити цю проблему до кінця. На 2017 рік ми маємо зареєстрованих 10 тис. 800 дітей і лише в межах 7 тис. дітей зможе піти до дошкільних навчальних закладів.

У 2016 році було відновлено роботу 36 груп, у 2017 році плануємо відновити роботи ще у 24 групах, а до 2020 року, не зважаючи на те, що кількість дітей, які народжується у Львові зменшується і зважаючи на це, що затверджені стандарти здобуття дитини початкової освіти, які нараховують спрощення програми і батьки будуть відавати дітей у школу із шести років, ми зможемо забезпечити усіх охочих дітей дошкільною освітою. На сьогоднішній день ми маємо в межах 1 тис. дітей, які відвідують дошкільні навчальні заклади вже маючи 6 років. Тому що закон в Україні про освіту говорить, що в школу дитина може іти від 6-річного віку. А в дошкільних навчальних закладах виховується 1 тис. дітей, які не є мешканцями міста Львова, як правило, це є діти, які проживають у Пустомитівському районі. Тобто, 2 тис. дітей є у наших дошкільних навчальних закладах. Але, на жаль, ми не можемо їх не прийняти і не можемо дітей 6-річного віку скерувати в школу.

Хочу ще зазначити, що ми вже вивільнили усі приміщення, які перебували в оренді, де надавалися неосвітні послуги. Лише залишився дошкільний навчальний заклад №31, де на сьогоднішній день в частині приміщення перебуває амбулаторія сімейної медицини», - зазначила Зоряна Довганик, в. о. начальника управління освіти ЛМР.