Червоноград уклав угоду про прийом сміття зі Львова одним із перших. Відтак, на місцевий полігон вивантажили 140 тонн відходів. Однак, за прийом ТПВ місто Львів так і не розрахувався за травень. Міська влада Львова боргує 159 тисяч гривень за вивантажене сміття.

Про це Форпосту розповів мер Червонограда Андрій Залівський.

За його словами, кошти за травень згідно підписаного меморандуму, мали бути перераховані не пізніше, ніж до 5 червня. Проте, сьогодні вже 26 червня, а кошти так і не надійшли.

«Сьогодні під час скайп-наради у голови ЛОДА Сергій Бабак (заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства)сказав, що кошти були перераховані 23 червня. Але їх нема. 8 червня ми їм підготували листа, якщо до 25 червня субвенції не буде, то ми розриваємо угоду і сміття приймати більше не будемо. Таке враження, що це нам потрібно більше, ніж їм», - сказав Андрій Залівський.  

Згідно з меморандумом місто погодилося на два роки приймати щодень 10 тонн сміття зі Львова. Проте, відповідно до рішення обласної комісії ТЕБ і НС зараз Червоноград має прийняти 600 тонн упродовж 20 днів – по 30 тонн щодня.