Медики кажуть, що від початку літа кількість хворих на інфекційні захворювання зросла на 10%.

Про це йдеться в сюжеті інформаційного проекту «Про головне. Львів» на телеканалі ZIK.

За добу госпіталізують від 8-15 осіб різного віку. Майже усі вони підхопили інфекцію через їжу.

«Заразитись кишковою інфекцією можна через забруднені фрукти. У літній період вони є особливим джерелом ризику, набагато більшим, аніж взимку. Крім того, занедужати можна через те, що продукти зберігались не відповідно до норм. Зазвичай це кисломолочні продукти і м’ясо», – пояснює лікар-інфекціоніст Мирослава Волошин.

Ще одне ймовірне джерело інфекції – предмети спільного побуту, такі, як посуд та рушник. Загалом медики радять мити влітку усі ягоди і фрукти, бути обережними із їжею у громадських закладах й слідкувати за гігієною.