19551361 1369890136379452 1787136611 oМагістральний водогін, який забезпечує водопостачання Сихова, кілька місяців тому «прорвало» і з того часу дірку ніхто не латає. Мешканці б’ють на сполох – у літню пору прориви у трубі можуть бути небезпечні через ризик потрапляння туди інфекції. Особливо, кажуть вони, ситуація ускладнюється через проблеми з вивезенням сміття у місті. Про це пише журналістка Мирослава Іваник для «Львівської газети».

Пан Володимир мешкає на Сихові і має гараж на території кооперативу на вулиці Зеленій, 272. Ситуацію з водогоном знає дуже добре, адже гараж розташований поруч з ділянкою труби, яку постійно латають.

«Цей водогін вже декілька років в аварійному стані. Лише минулого року близько 10 разів на одній ділянці були прориви води, водогін розкопували і латали дерев’яними кілками. І кожного разу проривало знову», – розповідає пан Володимир.

А вже цьогоріч, кажуть мешканці, не робили навіть такого «ремонту». При цьому прорив водогону кілька місяців залишається нічим не закритий. Працівники водоканалу лише скерували воду, що витікає, у каналізацію.

«Водогін фактично постійно відкритий. Зараз літо і ми дуже боїмось, щоб щось не потрапило у водопровід, з якого ми п’ємо воду. Нам сказали, що будуть просто чекати, коли поміняють трубу. А на заміну немає грошей, як нам кажуть», – розповідають мешканці.

У квітні ЛКП «Львівводоканал» відповів на депутатський запит про те, що грошей на заміну труби немає. Однак після того, як за останній місяць на шматку водогону сталось кілька проривів, гроші, здається, таки знайшли.

19549432 1369971376371328 566104052 o«Це магістральний водогін діаметром 1000 мм, яким йде подача води до мікрорайону Сихів. Там справді часто відбуваються прориви. Ми плануємо, що найближчим часом розпочнемо заміну труби. Гроші на це вже є. Але це дуже масштабна і дорога робота – вона займе кілька тижнів і коштуватиме недешево, адже лише один метр труби коштує 9000 грн», – сказала у коментарі «Львівській газеті» прес-секретарка ЛКП «Львівводоканал» Уляна Горбата.