parkovkaЯк повідомили у ЛКП «Львівавтодор», контролери паркування слідкують, чи оплачено послуги з паркування та, у разі несплати, фіксують порушення. Приймати кошти від водіїв за послуги паркування контролерам паркування заборонено.

«Відповідно до Правил паркування транспортних засобів, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України № 1342 від 03.12.2009, користувач послуг паркування зобов’язаний поставити транспортний засіб на місце для паркування, відповідно до дорожньої розмітки та дорожніх знаків, та сплатити вартість послуг з користування майданчиками для платного паркування. Оплативши послугу паркування, він розміщує у лівому нижньому куті лобового скла транспортного засобу платіжний документ у спосіб, що забезпечує його видимість для перевірки.

Контролери паркування слідкують, чи оплачено послуги з паркування та, у разі несплати, фіксують порушення. Приймати кошти від водіїв за послуги паркування контролерам паркування заборонено», - повідомили у ЛКП «Львівавтодор».

Нагадаємо, ЛКП «Львівавтодор» надає послуги платного паркування на майданчиках для паркування у м. Львові із загальною кількістю паркомісць 367, а саме:

13 паркомісць на майданчиках для туристичного транспорту;

78 паркомісць на спеціально обладнаному майданчику у І-й зоні паркування (вул. Валова);

276 паркомісць на відведених майданчиках у І-й зоні паркування.

16 травня 2017 року підприємство визнано переможцем конкурсу з визначення оператора для обслуговування майданчиків для платного паркування на 13 земельних ділянках зі загальною кількістю паркомісць 341:

188 паркомісць у І-й зоні паркування;

153 паркомісця у ІІ-й зоні паркування.

Ціна паркування у І-й зоні становить 6 грн. за годину, у ІІ-й зоні - 2 грн. за годину.

Також, відповідно до Закону України, 10% паркомісць віддається безкоштовно для людей з інвалідністю.