sadovyy mizerМіський голова Львова Андрій Садовий повернувся із допиту у якості свідка слідчими Генпрокуратури та розповів подробиці, повідомляє Zaxid.Net.

"Такі запитання, як вони ставлять, вбивають будь-який інвестиційний клімат в Україні", – сказав Садовий.

Він також розповів, що під час допиту ще не йшлося про ціну землі, яку, за версією прокуратури, нідерландській компанії продали задешево.

"Якщо воно буде звучати, то я поясню колегам з Генеральної прокуратури, що є різниця між експертною оцінкою землі та нормативно-грошовою оцінкою. Якщо мова йде про викуп, то експерт встановлює ціну. Тому всі наші дії чітко відповідають чинному законодавству. Тому я так вбачаю, що весь цей процес має ціль не допустити реалізації цього проекту, тому що він робиться у Львові", – пояснив Садовий.

Він додав, що питання, які задавали йому, не стосуються його повноважень як міського голови Львова, а сама ця справа є тиском на нього як на політика.

"Я про ситуацію з індустріальним парком доповідав керівництву держави – що під загрозою є дуже серйозна інвестиція. На превеликий жаль, всі стоять збоку. Генеральна прокуратура буде приймати рішення про те, можна робити інвестиції в Україну, чи не можна", – додав мер Львова.

Як писав Форпост, міського голову Львова Андрія Садового викликали сьогодні на допит в прокуратуру у справі індустріального парку на спірній території, права на які Львів оспорює з селом Рясна-Руська Яворівського району.