dtp polskaДо 10 років ув’язнення загрожує українцеві, який спричинив масштабну ДТП у Мазовецькому воєводстві Польщі. Чоловіка затримали правоохоронці. За поданням прокуратури найближчих три місяці він проведе під арештом, повідомляє Наша Польща з посиланням на Dzennik Wschodni.

Подія трапилась минулої середи, 5 липня, на дорозі №17 у Гарволінському повіті. Там тривають роботи з будівництва автомагістралі, тож дорогу Люблін-Варшава часто перекривають для руху спецтехніки. Так сталося і тої середи, коли автомобілі стояли, чекаючи поки їх пропустять дорожники. 31-річний водій вантажівки Scania, громадянин України, на швидкості в’їхав в автомобілі, які стояли у черзі. Унаслідок зіткнення постраждало п’ять автомобілів у яких перебували 30 людей. 16 осіб отримали ушкодження і потрапили до лікарень. На місці працював медичний гелікоптер. П’ятеро постраждалих досі перебувають у важкому стані в лікарнях. Водій вантажівки ушкоджень не зазнав і, як з’ясувала експертиза, був тверезий.

«Водій вантажівки не виконав вимог знаків, які обмежували швидкість до 50 км/год. За вимогою прокуратури він найближчі три місяці перебуватиме під арештом», – повідомив Марек Капуста, речник прокуратури у Гарволіні. Прокуратурою йому висунуто звинувачення в спричиненні аварії наземного транспортe, за що загрожує до 10 років ув’язнення.

Раніше Єлєньоґурська прокуратура звинуватила 28-річного громадянина України у спричиненні ДТП, унаслідок котрого загинули дві дівчини-підлітка, а також за керування автомобілем під впливом алкоголю. Йому загрожує до 12 років в’язниці.