032.ua

smittiezavodГолова Львівської ОДА Олег Синютка висловив сподівання, що уже наступного року буде обрано компанію, яка будуватиме на Львівщині сміттєпереробний завод.

Про це голова Львівської ОДА cказав сьогодні під час прес-конференції, інформує кореспондент 032.ua.

“Я думаю, що 2016 рік стане такою точкою відліку стосовно будівництва сміттєпереробних заводів на території Львівщини і я переконаний, що конкурс, який ми оголосили у грудні цього року завершиться у 2017 році вибором підрядника і компанії, яка розпочне будівництво сміттєпереробного заводу на території Львівської області”, - зазначив Олег Синютка.

Нагадаємо, кілька тижнів тому голова Львівської ОДА Олег Синютка підписав розпорядження про оголошення конкурсу на вибір інвестора для будівництва комплексу з утилізації твердих побутових відходів у Львівській області.

Додамо, що 10 листопада Львівська ОДА представила три земельні ділянки для будівництва сміттєпереробного заводу.

Перша земельна ділянка розташована у Яворівському районі, площею 12,8 га, де раніше було виробництво гірничо-хімічної промисловості "Сірка". На цю земельну ділянку уже виготовлено технічну документацію із землеустрою і паспорт об'єкту.

Друга земельна ділянка розташована у Миколаївському районі – біля міста Новий Розділ. Тут 15 га. порушені гірнично-хімічною промисловістю землі. На цю земельну ділянку уже розроблено детальний план території. 

Третя земельна ділянка розташована поблизу села Брониця Дрогобицького району поруч із існуючим міським сміттєзвалищем.

Додамо, що у будівництві сміттєпереробного заводу на Львівщині уже зацікавлені 26 потенційних компаній-інвесторів. Ознайомитись із переліком цих компаній можна  ТУТ.