Zaxid.Net

За будівництво сміттєпереробних заводів на Львівщині зараз конкурують два десятки компаній. Нагадаємо, конкурс оголосила обласна державна адміністрація ще на початку грудня. Зараз шукають підрядника, що розпочне будівництво сміттєпереробних заводів.

Для цього визначили три потенційні ділянки під заводи: на території колишньої Новороздільської «Сірки», «Сірки» в Яворівському районі та сміттєзвалища на Дрогобиччині. До середини лютого приймають пропозиції всіх компаній, що охочі долучитися. Зараз, кажуть, подали заявки навіть підприємства з-за кордону.

Одночасно, звітують, попри ситуацію з львівським сміттєзвалищем, область цьогоріч прибирали ретельно: сміття з 1900 населених пунктів вивозили на 20 обласних полігонів, що мають сертифікацію.

«Після того, як відбудеться перший етап конкурсу, після того, як ми зрозуміємо стратегії компаній, які подадуться на цей етап, після того, коли ми зрозуміємо, кінцеву технологію, якою відбуватиметься переробка твердих побутових відходів, ми обов’язково проведемо громадське обговорення», ― уточнив голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка.