Форпост

Львівська міська рада погодила перелік об’єктів, видатки на які наступного року проводитимуть за рахунок коштів бюджету розвитку Львова.

Як відзначила директор міського департаменту економічної політики Ірина Кулинич, до переліку, насамперед, увійшли перехідні об’єкти, які були розпочаті цього року і будуть завершені наступного. Це, зокрема, відновлення дитячих садочків, закінчення інфраструктурних і дорожніх робіт тощо. Також перелік охопив об’єкти, на які розроблено чи потрібно розробити проектно-кошторисну документацію. «Ми вперше приймаємо відповідний проект ухвали в поточному році, аби не зупиняти всі ті роботи, які почали проводити у 2016 році. До розподілу ми мали майже 1,5 млрд грн., що дещо менше, ніж було цьогоріч», – зазначила посадовець.

Відтак, у бюджеті розвитку вперше передбачено 17,5 млн грн. для реалізації проектів, за які проголосували мешканці міста в рамках «Громадського бюджету», і близько 10 млн грн. – на впровадження різноманітних інноваційних заходів з облаштування «розумного» мікрорайону. Також виділено кошти на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища. Передбачено відповідні суми на гарантовані зобов’язання міста за кредитами, а також на завершення усіх розпочатих робіт в дитячих установах та закладах освіти. Близько 40 млн грн. виділяють на сферу охорони здоров’я, у тому числі 30 млн грн. – на придбання медичного обладнання. Відповідні суми передбачено на розвиток інженерно-транспортної інфраструктури Львова. «Ми провели громадські слухання, за результатами яких намагались охопити всі подані громадськістю пропозиції», – додала Кулинич.

Окрім цього, від 19,5 до 21 млн грн. передбачають для кожної із 6 районних адміністрацій міста, здебільшого – на облаштування внутрішньоквартальних проїздів та ремонт доріг. Як підкреслив міський голова Львова Андрій Садовий, у січні наступного року до цих сум додадуть ще по 10 млн грн. за рахунок надходжень у міський бюджет від акцизного податку.

Водночас, якщо раніше передбачалось виділення 40 млн грн. на вивезення ТПВ з міста, то після обговорень було прийнято рішення щодо мінімізації цієї суми до 15 млн грн. Із тих 25 млн грн., які залишились, 4 млн додали на добудову спортивного залу школи №7, а решту 21 млн – перенесли в нерозподілений залишок.