Форпост

habarСпівробітники Управління захисту економіки (УЗЕ) у Львівській області Нацполіції та військової прокуратури Львівського гарнізону Західного регіону України затримали на хабарі двох осіб керівної ланки НДІ та посередника в приміщенні держустанови.

Правоохоронці припинили схему системного одержання неправомірної вигоди під час сертифікації автотранспорту ввезеного з-за кордону, організованою посадовцями науково-дослідного інституту.

Один із заступників директора держустанови та начальник лабораторії за видачу сертифікатів відповідності транспортних засобів вимогам стандартів ЄВРО-5, що були ввезені на митну територію України, вимагали кошти. До своєї діяльності залучили посередника, який і допомагав вирішувати"проблеми" автовласників.

Правоохоронці вилучили 11,8 тисяч гривень, які вони отримали у якості хабара за видачу сертифікату відповідності.

Санкція ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержаннянеправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу Українипередбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10-ти років зпозбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна, повідомляє департамент захисту економіки Національної поліції України